Fjallfoto.se - Nyheter

Fjallfoto.se - Nyheter

2012-03-18 - Avslitna linor och simmande telefoner

2012Posted by Robert Fjällborg 2012-03-18 22:06:40
Men tänka sig, Mats lyckades övertala mig om att ismete nog ändå kanske på något sätt och vis kunde vara min grej. Storgäddmetropolen Tavelsjö med de stora mängderna smågäddor skulle få sig ett besök och vi skulle testa ett nytt ställe där det minsann var både djupt och grunt.

Dagen började med att man halkade ut på sjön som var utan snö, knappt en flinga fanns det.

Som vanligt när jag är med så inträffar fadäserna på löpande band, innan första kroken var doppad så hade Kent i alla fall lyckats doppa något helt annat. Nämligen sin telefon som lite sådär försmädligt trillade ur fickan och nu vilar på en sisådär 12 meters djup där abborrarna kan titta på Youtube tills batteriet är slut.

Men jag själv hade något att fira, nämligen att jag skaffat mig en helt ny stol så jag skulle kunna sitta kungligt när jag blev utan fisk.


Sen så hade jag i vanlig ordning med mig kameraprylar så det räckte åt hela gruppen, bland annat ett nytt stativ som jag ska testa lite åt Cyberphoto under den kommande tiden.


Ett kolfiberstativ från Benro är det som gäller nu, en smula lättare än mitt Manfrotto med Gitzo-kulled.

Och när jag dessutom äntligen har skaffat mig ett nytt Macro-objektiv så hade jag något att göra under ddöperioden från det jag kom ut på isen tills jag gick till bilen igen.


Eller helt dött var det ju inte. Mats & Lena bommade en abborre som stod där nere och sög på en död mört en stund och någon abborrstackare tittade upp över isen. Även jag lyckades få en matfisk och sedan så kom jag i kontakt med den enda gäddan för dagen.

Den fattade tycke för en balanspirk som ovan och det slutade inte bättre än att den bet av linan för mig efter några sekunders spöböj på pimpelspöt.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.