Fjallfoto.se - Nyheter

Fjallfoto.se - Nyheter

2012-01-22 - Lakfiske?

2012Posted by Robert Fjällborg 2012-01-22 21:47:49
Sådärja, årets andra fiskepass var på gång. Även denna gången stod laken på schemat. En ny sjö skulle testas och den skulle visst vara jättebra.

Väl ute på isen så skulle vi hitta en gul stuga, där var tydligen bästplatsen. Vi kunde på andra sidan skymta något som såg gult ut så vi travade iväg. Det tjocka slasket på sjön la sig som ett härligt tungt lager runt mina snöskor som jag beslutat att inviga idag, ordet klumpfot kändes nära tillhands. Väl lite längre ut på sjön så försvann slasket men istället blev snötäcket dubbelt så tjockt och min gamla pulkjävel passade på att välta ungefär var femtonde meter.

När vi närmade oss andra sidan på sjön så var det 2 saker som var blöta, slasket på sjön och hela jag....i svett! Men vi kunde skymta något gult där mellan träden så vi satte oss ner och fick ut våra prylar.


3 timmar senare så hade vi trots en massa spön inte fått något som liknade en lake, inte ens tillstymmelse till napp hade vi.


Det var då det slog oss, tipset om stället kom från en säker källa som fått flera fina lakar här.....för 20 år sedan! Hmmm.....undrar vilken av stugorna runt sjön som var gul 1990? Vi ides inte gå och skrapa i färgen på husen utan beslutade oss istället för att ge upp.

Man blev lite svag i sinnet av att tänka på hemvägen där vi återigen skulle passera tvärs över sjön.

Det var kallare ute nu, pulkfan välte säkert bara 5 gånger över hela sjön och en sak hade jag minsann fått under fisketuren. Och det var tillbaka min ryggvärk, så nu blir det kiropraktorn imorgon. Eller möjligtvis nödslakten.

Bilturen hem avslutades med att det började regna fast det var -7,5 grader ute, stabilt.....

  • Comments(2)//blogg.fjallfoto.se/#post70